Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

'Αθεϊα' a la carte;!

του Παύλου Λαφαζανίδη

Τις προηγούμενες μέρες, καθώς παρακολουθούσα ειδήσεις, (ήμουν τυχερός που δεν έπεσα πάνω σε άλλη μία απεργία της ΕΣΗΕΑ) έπεσα πάνω στις δηλώσεις του προέδρου της ‘’ένωσης άθεων’’. Ξεπερνάω το γεγονός ότι στην Ελλάδα όλοι έχουν μία θεσμική ιδιότητα και ότι ο συγκεκριμένος θα είναι κάποιος ‘’εναλλακτικός’’ ανεξαρτήτου ποιότητας και μπαίνω στην ουσία των λεγομένων του.

Τι μας είπε ο κύριος; Έκανε κάλεσμα σε όλους τους άθεους προσκαλώντας τους σε φαγοπότι μέχρι πρωίας την Μ. Παρασκευή.

Προσωπικά, διατηρώ πολύ μεγάλες προσδοκίες για την ‘’ένωση άθεων Ελλάδας’’ και περιμένω στις αρχές Ιουνίου, όταν αρχίζει το ραμαζάνι, να κάνει παρόμοιο κάλεσμα. Να διοργανώσει  στην Ειδομένη, στον Πειραιά, στη Λέσβο φαγοπότι με χοιρινό (σχάρα-φούρνου δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση) και άπειρο αλκοόλ.

Το Ραμαζάνι, ως μηνιαία εορτή νηστείας για τους Μουσουλμάνους αντιπαραβάλλεται με τη χριστιανική εορτή της Σαρακοστής με ταυτόσημη έννοια. Κύριοι, ή θα ‘’εκπολιτίσετε’’ όλους ή κανέναν.

Η αλήθεια, πάντως, είναι πως τα μηνύματα που προβάλλετε είναι διφορούμενα. Δεν προκαλείτε καμία άλλη θρησκεία πλην του Χριστιανισμού. Αν αυτό σας κάνει μοντέρνους και προοδευτικούς τότε μάλλον έχετε μπερδέψει τις έννοιες.

Την ίδια στιγμή υπερασπίζεστε το δικαίωμα της νεαρής Μουσουλμάνας να παρελαύνει με το σύμβολο θρησκευτικής καταπίεσης (μαντήλα), υπερασπίζεστε τη δημιουργία τζαμιών και καταγγέλλετε την περιφορά του επιταφίου σε περιοχές με έντονο μουσουλμανικό στοιχείο με το αιτιολογικό ότι διαταράσσονται οι κοινωνικοθρησκευτικές ισορροπίες.

Πρέπει να αποφασίσετε αν θα σέβεστε τα θρησκευτικά πιστεύω όλων ή θα προωθήσετε την αθεΐα σε όλους.

Αναμένουμε τις δράσεις σας…

Συμπερασματικά, ευτυχώς που έχουμε το προνόμιο να μεγαλώνουμε στη Δύση, εδώ που η Δημοκρατία έχει δυνατά αντανακλαστικά και εξίσου δυνατές ανοχές.

Ευτυχώς έχουμε το προνόμιο να ανήκουμε στην Ευρώπη που γαλουχήθηκε με τις αρχές του ελληνικού πολιτισμού, του ρωμαϊκού δικαίου και του χριστιανισμού.


Υ.Γ: ‘’Κολλημένος’’ με την θρησκεία δεν υπήρξα ποτέ. ‘’Κολλημένος’’ με τον σεβασμό υπήρξα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου